Mit szeretne?

(segédlet a szerkezet típus kiválasztásához)


1. Egyszerű megmunkálású galériák és fa szerkezetek kedvezőbb árakon

Egyszerű felépítésű fa szerkezetek a galériák felől elvárt kivitelezési minőségben, natúron elkészítve, ahol jellemzően a felületkezelés a már összeszerelt kombináción történik.

Főbb jellemzők:

  • galéria mértékű megmunkálásban
  • kedvezőbb árakon
  • a felületkezelés jellemzően a már összeszerelt kombináción történik a kért rétegrendben
  • bútorelem esetén az a kombináció alá vagy melléépített, de nem összeépített.
  • egyszerűbb kialakítású, nem túl összetett, kevés részelemet tartalmazó szerkezetekhez ajánlható

2. Színes tömörfa beépítések bútorelemekkel

Jó minőségű kivitelezés többféle fa szerkezettel, színekkel, sokféle részelemmel és bútorelemekkel. A fal könnyűszerkezetes vagy rossz állagú?- nem gond, nekünk erre is van egy jó szerkezeti megoldásunk. Amikor a szerkezetet bútorokkal kombináljuk, akkor a bútorlapból elkészült elemek nem képviselik teherhordó szerkezeti elem részét, azok mindig csak kiegészítő a fa szerkezeteknek.

Főbb jellemzők:

  • igen jó felületi megmunkálás
  • színes elemek és többféle részelem nagy számú alkalmazása
  • a felületkezelés és a pontos méretek leszabása előre a műhelyben történik
  • a szerkezettel összeépített bútorelemek
  • többféle teherhordó szerkezet, akár rossz falakhoz is
Félmobil szerkezetek: Ha a fal könnyűszerkezetes vagy rossz állagú akkor olyan szerkezet használunk, ahol a fal felőli lábak is teljes értékűek, és a főtartók a lábakhoz átmenő csavarkötéssel is rögzülnek. Ez azt jelenti, hogy a falhoz épített, és így a szoba adottságait legjobban kihasználó szerkezet akkor se omlik össze ha netán fali kötései lelazulnának, mert ez a szerkezet önhordó.


3. Ágyak
 
Minden beépített szerkezet típus kialakítható ágyhellyel vagy ágyhelyként, míg a kombinációját kialakíthatja megszokottabb ágy szerkezetekből is.

3.a Ágyhelyek

A beépített kombináció alapja lehet szabvány méretű matracok befogadására méretezett ágyhely is. Egy összetett kombinációban a játszófelületeket és az ágyhelyeket szabadon kombinálhatja. A beépített szerkezetek egyik sajátossága, hogy az ágyhely játszófelületté vagy a játszófelület ágyhellyé a szerkezet megbontása nélkül átalakítható. Ez a funkció akkor jöhet például jókor ha az előre elkészített magas fekhelyet a kisebb korú gyermek egyenlőre kiesésvédőkkel szerelt nappali játszófelületként használja, míg alvó kiságya addig a kombináció alatt húzódik meg.

Beépítés: A beépítés a helyet legjobban kihasználó szerkezeti forma, ezért ha kevés a helye, vagy beugróba, vagy faltól-falig akar ágyhelyet létrehozni, akkor ezt a szerkezet típust tudjuk ajánlani.

Színes fejvég: Amennyiben a beépített szerkezet fejvége a falhoz esik, akkor általában fejvéggel szereljük. A kinézetről a korlátok információs almenüpontban tud tájékozódni. Ez egy opciós elem, melyet részárazásos ajánlatban kibontva szoktunk megjeleníteni. A fekhely hosszát 6 cm-el növeli.

Szálanként rögzített ágyrács: A fekhelyekben a matracok mellett standard méretű ágyrácsot is el tud helyezni. Amennyiben az ágyrácsot tőlünk kéri, akkor általában szálanként rögzíthető natúr deszka ágyrácsot készítünk. Az ágyrács rögzítése merevíti a szerkezet is.

3.b  Ágy szerkezetek

A kombinációját kialakíthatja ágy szerkezetekből is, melyhez többféle erősségű szerkezet is felvonultatunk. A beárazott alaptípusokat közvetlenül is felhasználhatja, míg ha emeletes ágyat, alsó ágyhellyel kombinált magaságyat, vagy 2-es, 3-as ágy kombinációt szeretne kialakítani, akkor csak az Önnek megfelelő erősségű szerkezetet kell kiválasztania és felvennie velünk a kapcsolatot. Az ágy szerkezetek a szobában a faltól függetlenül elrendezhetőek, kirögzíteni csak akkor kell ha az összeállítás keskenyebb, mint magasabb és az eldőlés kockázata fennáll.

Gyerekágy: gyermekek alvására szolgáló szerkezet

Gyerekágy Plusz: a gyerekágy főtartóját megvastagítottuk, hogy a gyermek mellé fekvő felnőtt is lehetőleg gond nélkül használhassa az ágyhelyet.

Ifjúsági ágy: jó minőségű, asztalos borovi fenyőből készülő fekhely gyermekeknek hosszú távra, kamaszoknak, vagy akár felnőtteknek.

Mobilia: A mobil galériáink ágy szerkezetű megoldása, mely ágyként alkalmazva egy speciálisabb szerkezetet ad. Különösen erős ágyakhoz, vagy különlegesebb elvárásokhoz, nagyobb áthidalási hosszakhoz ajánlható.


4. Játszószoba, játszóház, gyermekmegőrző

4.a Egyszerű szerkezetű beépítés erős formai megoldásokkal

Amennyiben a falak jó állapotúak, és a szerkezet nincs erős igénybevételnek kitéve, akkor a kombináció szerkezete lehet egyszerű beépítés. Ekkor a kombinációra fordítható összegből több marad a formai megoldásokra, és részletgazdag mesevilág alakítható ki a szerkezet külső frontjain.

4.b Mozgásnak ellenálló szerkezetek, klasszikus játszógalériák

Legelső szerkezetünk olyan elgondolás alapján született, hogy olyan kombinációk készüljenek, melyen a gyermekek mozognak, fel és lemásznak, azon játszanak és a szerkezet ellenálló legyen az efféle dinamikus hatásoknak, az nagyobb igénybevétel mellett is tartós maradjon. Ez a szerkezetünk a játszógaléria, mellyel manapság már inkább csak kisebb játszóházakat, gyermekmegőrzőket rendezünk be, míg ennek átdolgozásaival magánházak játszószobáit alakítjuk ki. Ilyen magánházakban álló szerkezetben készítettünk már kötélhidat, mászóhálót és drótkötélpályás kötéltárcsát is.


5. Mobil galéria kombinációk

A mobil galériák nagyjából egyesítik magukban mindazt amit eddig a különféle szerkezetekről elmondtunk. Ezek a szerkezetek egyrészt galéria erősségűek, másrészt önmagukban megállnak, vagyis a faltól függetlenül elrendezhetőek, mint az ágy szerkezetek, és harmadrészt különösen erős csomópontjainak köszönhetően olyanféle játékelemekkel is kiegészíthetőek, mint amelyekkel a játszógaléria szerkezetek rendelkeznek.

Korábban ez volt az egyetlen szerkezetünk, mellyel ágy szerkezetet tudtunk kialakítani, ezért legtöbb fotóanyagunkon ágyhely kombinációs alappal láthatóak, de ez korántsem meríti ki a szerkezet kombinációs képességeit.

A szerkezetet bútor mértékben dolgozzuk ki, ezért asztalos minőségű alapanyaggal ajánljuk, de a kombinációk kicsit kedvezőbben kérhetőek a galériák lucfenyő alapanyagával is. Korábban így gyártottuk, ezért legtöbb fotóanyagunkon ilyen alapanyaggal láthatóak.


vissza az oldal elejére..

Hogyan kérjek ajánlatot?

1

Küldje el a szoba alaprajzát, és írjon pár szóban arról, mit is szeretne!

Bővebben erről..
2

Átnézzük a kapott anyagot, és vagy rögtön ajánlatot vagy bekerülési költségbecslést adunk.

Bővebben erről..